söndag, januari 29, 2012

Fototriss del 164: Less is more

Sista söndagen i januari idag och den 164:e omgången av Fototriss. Välkommen att börja trissa!

VECKANS TEMA...
... är LESS IS MORE. Minimalistiskt och enkelt. Fast kanske inte enkelt i bemärkelsen lätt? Tycker ni det är svårt och vill ha inspiration kan ni kika på alla fina bilder som finns i Less is more-gruppen på Flickr.

REGLERNA
  1.   Visa 3 bilder på temat i din blogg
  2.    Länka till Fototriss, helst direkt till detta inlägg
  3.    Skriv direktlänken till dina trissbilder i MrLinky-formuläret nedan
Hälsar Helena på Bildbloggerian

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :
DELTAGARE I FOTOTRISS DEL 164: LESS IS MORE


: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

lördag, januari 28, 2012

Nästa tema

Det var roligt att se att ni hängde med på uppstarten av Fototriss förra veckan och jag tycker det var kul med ett uttryck som tema, så jag fortsätter på samma linje även den här veckan.

NÄSTA TEMA...
... blir ett engelskt uttryck: LESS IS MORE. Det handlar alltså om minimalism, enkelhet den här veckan. Vad tycker ni, kan det vara nåt att bita i? Om ni vill ha lite inspiration kan ni klicka er in till Less is more-gruppen på Flickr.

På återseende,
Helena


söndag, januari 22, 2012

Fototriss del 163: Ränderna går aldrig ur

Ett nytt trissår har nu startat och jag hoppas kunna bjuda er på många roliga och utmanande utmaningar, och tävlingar, under 2012! Välkomna hit igen!

VECKANS TEMA...
... är RÄNDERNA GÅR ALDRIG UR. Som jag skrev igår har flera av er önskat ordspråks-/uttrycksteman och det ska bli roligt att se hur ni tolkat det här, om ni helt enkelt har tagit fasta på det randiga eller om ni har hittat klurigare varianter :)

REGLERNA
  1.     Som vanligt gäller det att visa 3 bilder på temat i din blogg
  2.     Länka till Fototriss, helst direkt till detta inlägg
  3.     Skriv direktlänken till dina trissbilder i MrLinky-formuläret nedan

Hälsar Helena på Bildbloggerian
: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :
 
DELTAGARE I FOTOTRISS DEL 163: RÄNDERNA GÅR ALDRIG UR

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

lördag, januari 21, 2012

Välkomna tillbaka!

Nu mina trissvänner är det slut på lugnet på helgerna, för nu är Fototriss tillbaka! :) Och tack för alla tips och önskemål om teman som ni lämnat! Ett av dem har jag tagit fasta på direkt och inspirerats av till 2012 års allra första tema.

NÄSTA TEMA...
... har jag valt utifrån ett förslag som flera av er kommit med: att låta temat bestå av ett uttryck. En kul idé tycker jag och har surfat runt efter intressanta uttryck och det jag valt till denna gång är...
RÄNDERNA GÅR ALDRIG UR.

Det kan väl vara något spännande att tolka, eller vad säger ni? Som vanligt är tolkningen fri, låt kreativiteten flöda och kamerorna jobba! Ni får gärna skriva tanken bakom trissen också, alltid roligt att få veta hur tankebanorna gått.

Och är det några nya trissare här som vill veta mer om Fototriss, klicka här för mer information.

Välkomna åter vid midnatt när den här omgången startar!

Hälsar Helena

söndag, januari 08, 2012

Det börjar dra ihop sig

Jag har sett att ni börjat undra lite över när Fototriss ska starta igen och nu behöver ni bara klara er en söndag till utan att trissa, för 22 januari kliver jag ur min vinterdvala och då blir det säsongspremiär för Fototriss! Eller egentligen startar det ju lite tidigare, för vilket tema det blir avslöjar jag ju i vanlig ordning redan på lördagen.

Jag hoppas ni alla har haft en härlig jul- och nyårshelg och en bra början på året! Det har jag haft, jag har vilat efter en intensiv avslutning på året med många tävlingar här i Fototriss. Ja, eller vilat och vilat. Med en bebis och en 2,5 åring här hemma blir det ju inte så mycket vila kanske, men jag har i alla fall haft semester från teman, tävlingar och omröstningar och det har varit skönt :) Men nu börjar det klia lite i fingrarna igen och det ska bli roligt att ladda om inför en ny säsong och jag hoppas kunna bjuda er på många spännande fotoutmaningar!


Är det något ni önskar er i Fototriss 2012? Lämna gärna önskemål eller feedback i en kommentar i så fall eller maila mig på fototriss (a) gmail punkt com.

Vill ni Fototrissa innan 22 januari? Ja, men då är ni mer än välkomna att fortsätta lägga upp bidrag på senaste temat, som rullar på ända till säsongsuppstarten. Temat är "Värt ett besök" och här finns inlägget >>>

På återhörande,
Helena